Focus is key – deel 1

Vorige week moest ik ineens denken aan het moment dat ik stopte met mijn opleiding. Het viel te verwachten; van voltijd ging ik naar deeltijd, van deeltijd naar geen tijd. Het bedrijf riep. De kantoorruimte, die ik samen met mijn broer deelde, stond vol met zijn brandblussers en mijn fitnessapparatuur, kippenhokken, en nog wat andere handel. En oh ja, zo richting het einde van het jaar had ik nog een weddenschap lopen met mijn vader. Hij geloofde niet dat ik in één maand 2,000 Sinterklaasboeken kon verkopen via een website. Wat lukte, maar dat is een verhaal voor een andere keer.

Veel ondernemers zullen dit ongetwijfeld herkennen. Het idee van ‘hoe meer ik doe, hoe meer eruit komt’.

Op school werd ik niet geïnspireerd. Door de ramen keek ik naar de bedrukte bedrijfswagens die langsreden. Ik verkocht fietsen tijdens de les en begreep niet waarom algemene voorwaarden zo belangrijk waren, maar kreeg in detail les over slotanalyses die ik in de praktijk niet nodig had. Mijn schoolprestaties gingen onder mijn handel lijden. Een les missen had geen consequenties, maar een fiets te laat leveren zorgde voor een direct lagere review van een klant die iedereen online kon zien.

De keuze was al snel gemaakt. Ik schreef me op mijn twintigste uit voor mijn opleiding en besloot fulltime voor het bedrijf te gaan. Binnen no time waren er dertig domeinnamen met websites erop. Ik was fulltime bezig met allerlei werk daar omheen.

Veel ondernemers zullen dit ongetwijfeld herkennen. Het idee van ‘hoe meer ik doe, hoe meer eruit komt’. Maar binnen enkele weken wist ik niet meer met welke leverancier ik welke afspraak had. Alle leveranciers zagen me als klant, en niet als partner. En daar wilde ik wel naartoe. Maar hoe?

Volgende week deel 2 over ‘focus is key’.

 

Een interview met BNR waar ik de directeur van Marktplaats ontmoette. Daar offerde ik graag een les Nederlands voor op!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *